PEMBUNUH SENYAP SILING ABESTOS / MESOTHELIOMA

Tahukah anda sebenanya tanpa kita  sedari dirumah kita terdapat pembunuh senyap yang amat mengerunkan. siapakah  pembunuh tersebut? tak lain tak bukan ia adalah SILING ABESTOS. untuk  pengetahuan anda siling abestos mempunyai habuk yang sangat halus yang  sentiasa gugur dan berterbangan diudara dan sangat mudah memasuki tubuh kita  setiap kali kita menarik nafas terutama ketika kita sedang tidur. Habuk dari  abestos ini akan mengakibatkanCANCERdan juga dikenali sebagai  MESOTHELIOMA.kepada  anda yang mempunyai bayi dapatkan langkah segera untuk melindungi anak  yang tak berdaya ini kerana risiko kepada bayi mungkin lebih tinggi kerana  mereka  sentiasa berbaring dan tubuh yang masih lemah.

Mungkin  ada diantara kita yang mengetahui tentang bahaya siling abestos ini tapi  sengaja tidak mengambil berat tentang risiko yang bakal melanda dan bagi  yang masih belum mengetahuinya sebaiknya ambil langkah segera untuk mencegah  risiko merbahaya ini sebelum terlambat, dapatkan info terperinci disini: MESOTHELIOMA  INFO.

Dalam tempoh 10 tahun kebelakangan ini pakar-pakar  perubatan sedunia telah mengharamkan penggunaan abestos untuk siling rumah  dan kini banyak syarikat membuat siling telah bertukar kepada bahan lain  yang lebih selamat seperti siling UAC atau serabut simen dan juga siling  kapur atau lebih dikenali plaster siling.

Tapi bagi rumah-rumah kita  dikampung atau rumah kita sekarang yang mungkin dibuat sepuluh tahun yang  lalu berkemungkinan masih menggunakan siling abestos. cuba anda dapatkan  pengesahan dari pemaju yang membina rumah anda tersebut ini demi keselamatan  anda dan keluarga anda terutama bayi anda. untuk langkah berjaga-jaga bagi  mengurangkan risiko CANCER ABESTOS / LUNG  ABESTOSanda boleh mencuba lankah ini:
1.tutup bayi anda dengan kelambu dan hamparkan  kain diatas kelambu tersebut supaya habuk abestos hanya gugur diatas kain  tersebut.
2.bagi orang dewasa seperti anda rentangkan kain  dibawah siling bilik tidur anda untuk menahan habuk abestos  tersebut.

Tapi langkah ini hanya  sebagai mengurangkan risiko, tapi belum dapat mencegah 100% risiko CANCER kerana  habuk dari abestos sentiasa gugur berterbangan setiap masa dan kita  berkemungkinan menyedutnya samada sedang duduk, berjalan, makan atau  sebagainya. Untuk mendapatkan info yang lengkap dan cara-cara  pencegahan  disini: MESOTHELIOMA  INFO

Fowardkan kepada kawan-kawan email ini supaya kita  sama-sama terhindar dari risiko MESOTHELIOMAini.
dapatkan info segera tentang CANCER, TUMOR, LUNGS, STEM CELLSdan sebagainya  untuk pencegahan:
MESOTHELIOMA  INFO

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s


%d bloggers like this: